Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Geef je thuiswerkplek een make-over met deze 3 tips

Komen de muren van jouw home office inmiddels op je af en ben je toe aan een nieuwe omgeving? Dan is het tijd om van jouw kantoortje een echt thuiswerkparadijs te maken. Op die manier verhoog je je werkplezier en verhoog je je productiviteit. Weet je niet waar je moet beginnen? Volg deze 3 tips en tover jouw ruimte om tot werkplekwalhalla! 

Tip 1: Begin met een mooie basis 

Wil je de ruimte echt niet leven in blazen? Strip dan alles wat er zich nu in bevindt. Dan bedoelen we echt alles: vloer, behang, verlichting – alles. Met een blank canvas begin jij de make-over van je thuiswerkplek. 

Nadat je de ruimte hebt gestript, kun je de basis voor jouw nieuwe werkplek gaan leggen. Begin met een keuze voor de wanden. Ga je voor een vrolijk behang of kies je een neutrale kleur? Omdat het om je werkplek gaat, raden we aan om de muur achter je laptop of beeldscherm zo eenvoudig mogelijk te houden. Kies hier dus niet voor behang met een druk patroon of verf in een aanwezige kleur.

Dan door naar de vloer. Voor de vloer kies je bijvoorbeeld een lichte kleur laminaat met een fijne houtnerf. Let er bij het laminaat kopen op dat je ook een goede ondervloer aanschaft. Wanneer je met je stoel over de grond schuift of rolt, wil je hier natuurlijk zo weinig mogelijk van horen. Dankzij de lichte kleur van de vloer voelt je kantoor direct ruimtelijker aan. Dit geeft je automatisch energie en verhoogt je productiviteit! Kies vervolgens voor een aantal lichtpunten; één centrale lichtbron aan het plafond en één of twee subtielere lichtbronnen op je bureau of in de hoek van de ruimte. Dit geeft precies de juiste sfeer aan jouw werkplek.

Tip 2: Kies voor ergonomisch meubilair 

Dit is misschien wel de meest belangrijke tip om van jouw werkplek een fijne, gezonde en inspirerende ruimte te maken. Met een ergonomische stoel en een bureau op de juiste hoogte houd je de dag namelijk veel beter en langer vol. Je zit al gauw een aantal uur aaneengesloten achter je beeldscherm en dit ga je voelen in je lichaam. Wanneer je de juiste stoel, een goed bureau en aanvullende accessoires aanschaft, beperk je de klachten die je krijgt van computerwerk. 

Biedt je werkgever een thuiswerkbudget? Dan kun je dit budget waarschijnlijk goed gebruiken voor ergonomisch meubilair. De prijzen van stoelen of bureaus kunnen namelijk flink oplopen. Maar ook een goed toetsenbord of een fijne muis helpen al aanzienlijk in het verlagen van jouw lichamelijke klachten als gevolg van je werk. 

Tip 3: Voeg leuke maar vooral handige accessoires toe 

Accessoires maken een ruimte altijd af, en dat geldt ook voor jouw thuiswerkplek. Zorg er echter wel voor dat je niet te veel accessoires toevoegt. Dit kan namelijk afleiden. Om toch een fijne sfeer te creëren met accessoires kun je daarom kiezen voor leuke én handige accessoires. Ter decoratie is een plant bijvoorbeeld altijd een goed idee. Maar kies dan voor een plant met een sterk luchtzuiverende werking. Dit houdt je fris tijdens het werk! 

Wil je ook iets aan de muur hangen? Een mooi prikbord of whiteboard is dan vaak een goede optie. Hier kun je namelijk een aantal mooie foto’s op kwijt, maar ook je notities en andere ideeën. Leuk en praktisch dus! 

Je eigen thuiskantoor

De thuiswerkplek is in korte tijd ontzettend belangrijk geworden. Het is dan ook geen overbodige luxe om even wat tijd en energie in de aankleding van deze ruimte te steken. Met deze 3 tips ben je verzekerd van een mooie, gezonde en sfeervolle werkplek waar je nog uren kunt vertoeven!

 

https://www.beboparket.nl/

Gerelateerde artikelen

Hervulbare waterfles van Bottle Up

Fietsaccu leeg, wat nu? Fietsaccu revisie!

Nieuwsgroepen van Usenet, wat zijn dat eigenlijk?