Van de Beckenkamp
Image default
Sport

Het verschil tussen een eiwit shake en een recovery shake

Wat is eigenlijk het verschil tussen een eiwit shake en een recovery shake? Iedere sporter wilt zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan het herstel van zijn lichaam na afloop van het sporten. Het herstel is een belangrijk proces. Als je jouw lichaam geen tijd geeft om te herstellen, zal dit jou in verdere trainingen tegenwerken en boek je weinig vooruitgang. De vooruitgang is een belangrijk onderdeel en dus zal je het herstel van jouw lichaam moeten respecteren. Gelukkig zijn er hulpmiddelen in de vorm van shakes.

De inhoud van een eiwit shake

Logischerwijs zitten er in een eiwit shake voornamelijk eiwitten. Door het drinken van deze shake verhoog je dus de eiwittenvoorraad in jouw lichaam. Eiwitten ondersteunen het herstel van de spieren. De eiwit shake wordt vaak vermengd met water of melk en kun je direct na inspanning opdrinken of gedurende de dag om een extra voorraad op te bouwen.

De inhoud van een recovery shake

Sporters die veel aan krachttraining doen, drinken gedurende de dag met regelmaat een recovery shake, die bij tal van aanbieders zoals bijvoorbeeld S2 Sportvoeding verkrijgbaar is.  De inhoud van een recovery shake verhoudt zich vaak tot 60% koolhydraten en 40% eiwitten. Het drinken van deze shake vult jouw koolhydraat- en eiwitreserves aan. Het aanvullen van deze voorraden geeft jouw lichaam nieuwe energie om zichzelf weer op te laden. Een recovery shake wordt meestal vermengd met water en wordt binnen 45 minuten na inspanning opgedronken.

Het verschil

Het verschil tussen beide shakes zit hem dus in de inhoud. Welke shake het beste bij jou past hangt af van waar jouw behoefte naar uit gaat. Koolhydraten kunnen ook aangevuld worden middels dagelijkse voeding. Echter kan een recovery shake een goed alternatief zijn als je niet precies weet wat je dan moet eten.

https://www.s2sportvoeding.nl/