Van de Beckenkamp
Image default
Huishoudelijk

Hoe deel je een wasmachine kast in?

Het doen van de was is niet voor iedereen even leuk. Een wasruimte kan ook erg rommelig zijn, maar met een wasmachine kast hoeft dat niet. In dit blog post vertellen we je precies hoe je een wasmachine kast in je washok of badkamer kunt plaatsen. Zo heb je altijd alle wasgoed bij de hand en blijft je washok netjes!

Waar moet je aan denken bij het plaatse van een wasmachine kast?

Als je een wasmachine kast gaat plaatsen in de badkamer, dan is het verstandig om hierbij ook te denken aan goede ventilatie. Plaats bijvoorbeeld een raam of voldoende luchtroosters in de ruimte. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de waterafvoer. Zorg ervoor dat deze hoog genoes is en dat er genoeg ruimte is onder je wasmachine kast om bijvoorbeeld een slang te plaatsen.

Zorg voor een stevige ondergrond 

Hou er rekening mee dat de wasmachine kast die je gaat kopen flink wat gewicht kan bevatten. Deze moet namelijk het wasgoed van de wasmachine kunnen dragen en de wasmachine zelf. Zorg dus voor een stevige ondergrond als je deze gaat plaatsen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat de kast omvalt.

Eenvoudig in gebruik

Als je kiest voor een wasmachine kast, dan kies je ook voor gemak. Deze is namelijk erg eenvoudig in gebruik. Hang je bijvoorbeeld veel was aan de lijn? Zorg er da voor dat je veel hangrekken bij de waskast neerzert of maak een wasmachine kast waar een wasrek in zit. Je kunt een wasmachine kast zo inrichten zoals jij dat wilt. Je kunt handwassen kunt uitvoeren en te tegelijk kunt uithangen.

Je kunt wasmachine kasten kopen bij de IKEA of bij andere woon winkels. Ook kun je ze laten maken bij een meubelmakelaar. Je kunt op het internet goed inspiratie vinden om je eigen wasmachinekast te ontwerken.