Van de Beckenkamp
Image default
Dieren

Hondenvoer: alles wat je moet weten

Als je van honden houdt, dan weet je hoe belangrijk het is om een hond goed eten te geven. Hondenvoer is een belangrijke factor bij de gezondheid en het welzijn van de hond. Het kan best lastig zijn om een keuze te maken in hondenvoer, want er is heel veel keuze. Hieronder meer over verschillende soorten hondenvoer en wat voor jou de beste keuze kan zijn.

 

Verschillende soorten hondenvoer

  • Droogvoer

Droogvoer is de meest voorkomende hondenvoer op de markt. Het is betaalbaar en makkelijk te bewaren. Het kan soms wel minder smakelijk zijn dan andere soorten voedsel en het bevat vaak veel koolhydraten.

 

  • Natvoer

Natvoer bevat veel vocht en hierdoor is het handig bij de hydratatie van een hond. Het is wel vaak duurder als droogvoer en het is niet erg lang houdbaar.

 

  • Vers voedsel

Dit is de meest natuurlijke vorm van hondenvoer en kan bestaan uit vlees, groenten en fruit. Het nadeel van vers voedsel is dat het duur is en dat het lastig kan zijn om de juiste balans te vinden qua voedingsstoffen etc.

 

 

Wat moet je weten over hondenvoer?

Bij het kiezen van hondenvoer is het belangrijk om te kijken naar ingrediënten. Je moet ervoor zorgen dat het voer eiwitrijk is en niet al te veel koolhydraten bevat. Koolhydraten kunnen leiden tot overgewicht en andere gezondheidsproblemen. Het is ook belangrijk om te kijken naar alle essentiële voedingsstoffen als eiwitten, vetten, vitamines en mineralen.

 

Op basis van de honden hun leeftijd, grootte, ras en activiteitenniveau moeten de hoeveelheid voedingsstoffen bepaald worden. Puppy’s hebben veel eiwitten en calorieën nodig, terwijl oudere honden vaak minder calorieën nodig hebben om op een gezond gewicht te blijven.

 

Het kiezen van het juiste hondenvoer kan lastig zijn, maar het is wel erg belangrijk om de juiste keuze te maken. Het voer is een belangrijk onderdeel, maar ook genoeg beweging, hygiëne en water is erg belangrijk om jouw hond zo gezond mogelijk te houden.  

 

https://www.husse.nl/hondenvoer-producten