Van de Beckenkamp
Image default
Dieren

Kattenvoer: welke soorten zijn er en waar moet je op letten?

Tegenwoordig zijn er enorm veel soorten, maten en smaken van kattenvoer. Zowel baasje als kat zelf hebben verschillende behoeften. Deze behoeften maken de keuze bij het zoeken naar het perfecte kattenvoer niet gemakkelijker. Veel factoren spelen een rol als het gaat om de zoektocht naar voer van de kat, zoals: leeftijd, leefstijl en gezondheid. Hieronder leggen wij uit over de verschillende soorten kattenvoer en waar je op moet letten bij de zoektocht naar hét perfecte kattenvoer. 

 

Soorten kattenvoer 

Er zijn verschillende soorten kattenvoer, zoals: droogvoer, natvoer en rauw voedsel. Droogvoer, of terwijl kattenbrokjes, is de meestvoorkomende en de goedkoopste soort kattenvoer. Natvoervinden de meeste katten een heerlijke maaltijd en bestaat voor 70 tot 80 procent uit water, supergoed voor katten die weinig drinken dus! Daarnaast is er ook nog, een vrij onbekende, soort kattenvoer: rauw voedsel. Rauw voedsel is erg gezond voor de kat, echter kost het wel veel tijd om te bereiden en je moet goed letten op de soorten groenten, vezels en vlees dat je kat niet mag. 

 

Waar moet je op letten bij het kiezen van kattenvoer? 

Bij de keuze van het juiste kattenvoer, is het belangrijk om bewust te zijn van wat de gezondheid en levensstijl van je kat is. Is de kat oud, beweegt hij weinig en heeft hij eendunne vacht? Dan heeft hij heel ander voer nodig dan een jong katje, die erg actief is. De hoeveelheid eiwitten, mineralen en vitamines wat je kat nodig heeft en dus in het voer moet zitten is een belangrijke keuze die je moet maken. Kijk daarom goed naar de ingrediëntenlijst en vermijd te veel vulmiddelen en bijproducten. Kies in plaats daarvan voor gezonde vetten en hoogwaardige eiwitten. Daarnaast is het ook belangrijk hoe uw kat op het kattenvoer reageert om erachter te komen of je kat allergieën of speciale behoeften heeft. Doe dit door een keer te switchen van kattenvoer. 

https://netherlands.husse.com/kattenvoer-producten