Kinderen worden ouder en veranderen, krijgen andere interesses en hun kamers veranderen dan vaak mee. Het speelgoed mag eruit en er komt een bureau voor terug. Er zijn ontzettend veel leuke manieren om de tienerslaapkamer op een originele manier in te richten. Hieronder staan verschillende tips, zodat je gelijk aan de slag kunt met de make-over!

Industriële look

Als je wilt gaan voor een stoere, industriële look is het leuk om het bed als echte eyecatcher te gebruiken. Door een bed te maken van pallets creëer je een stoere sfeer in de slaapkamer. Voor jongens is het leuk om te kiezen voor donker beddengoed, zodat de stoere look extra versterkt wordt. Voor meisjes kan het leuk zijn om juist te kiezen voor lichtere kleuren in de rest van de kamer, zodat de sfeer wat verzacht wordt. 

Slapen achter een gordijntje

Veel meiden dromen van een hemelbed. Een hemelbed kan je op een makkelijke manier zelf maken. Hang gordijnen op aan het plafond rondom het bed, op deze manier creëer je zelf een hemelbed. Een hemelbed zorgt voor een romantische sfeer in de slaapkamer en door te kiezen voor een lichte gordijnstof kan het een lieve, gezellige uitstraling krijgen.

Gaming bureaustoel

Als je wilt gaan voor een stoere sfeer in de slaapkamer is het leuk om te kiezen voor een grote, stoere bureaustoel. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een gaming bureaustoel. Gaming bureaustoelen zijn in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een stoel met grijze en zwarte tinten, voor extra stoere look. Of je kunt kiezen voor een stoel met een kleuraccent, bijvoorbeeld oranje, groen of blauw. Het is dan leuk om deze kleur ook op andere plekken in de slaapkamer terug te laten komen. In bijvoorbeeld het dekbedovertrek of in een poster aan de muur. 

Op de muur

Het kan een leuke look geven om de muur tot 3 kwart te verven. Je laat dan dus het bovenste stukje muur wit. Dit kost wat moeite en geduld om het schilders tape recht op te plakken, maar uiteindelijk geeft het een leuk resultaat. In welke kleur je de muur verft is dan natuurlijk helemaal aan jou. Een andere manier om de muur wat op te leuken is door te kiezen voor een bijzonder behang. Dit kan behang zijn met een printje, leuke kleuren of een mooie foto. Je kunt ook behang laten maken van zelfgemaakte foto. Door niet de hele muur te behangen, maar een paar stroken, creëer je weer een interessante eyecatcher in de kamer. Wanneer je een kleine slaapkamer hebt, kan het beter zijn om te kiezen voor een effen kleur dan voor een printje. Een druk printje kan de kamer namelijk kleiner laten lijken.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Mocht je wat ruimte over hebben aan de muur kan het een tof effect geven om hier een grote spiegel op te hangen. Een spiegel in je slaapkamer is niet alleen handig, het zorgt er ook nog eens voor dat de kamer groter lijkt. Je kunt de spiegel ophangen aan de muur, maar het kan ook een leuk effect geven hem op de grond te zetten en tegen de muur te laten leunen. Dit kan alleen als je echt genoeg ruimte hebt en er geen risico is dat je ertegenaan loopt. Als je minder ruimte hebt of een hele gladde vloer is het beter om de spiegel aan de muur op te hangen. Verder heb je nog verschillende mogelijkheden in de vorm van de spiegel en de kleur van de lijst (of zonder lijst). Een grote, rechthoekige spiegel staat strak en rustig, een ronde of ovale spiegel kan juist een wat speelser effect geven en de hoekige vormen van de ruimte een beetje doorbreken.

Aan de muur

Mocht je graag skateboarden of fietsen, dan kan het erg leuk staan om deze op te hangen aan de muur. Als het dan in de winter even te koud is om te fietsen of te skateboarden, gebruik je het als decoratie voor je kamer. Hiermee geef je gelijk een persoonlijke toevoeging aan je interieur, omdat je echt iets van jezelf, iets wat je heel graag doet op hangt in je kamer.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel inspiratie opgedaan om aan de slag te gaan met je eigen kamer of met de kamer van je zoon of dochter. Naast dat het leuk is om de kamer op een originele manier in te richten, blijft het natuurlijk ook belangrijk dat je je thuis voelt in je kamer en dat hij echt bij je past.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2021 Van de Beckenkamp. All Rights Reserved