Van de Beckenkamp
Image default
Dienstverlening

Tens, een uitkomst voor iedereen die pijnklachten heeft

Wanneer je chronische of acute pijn hebt zijn de Tens producten een uitkomst. We zullen uitleggen wat de Tens producten precies zijn en hoe ze werken.

Tens wordt veel gebruikt in de medische wereld, waaronder in verloskundige praktijken,  fysiotherapie praktijken, revalidatie klinieken en ziekenhuizen. Het is gebaseerd op elektrostimulatie, waardoor je spieren geactiveerd worden zonder ze zelf te bewegen. Om je spieren te activeren geeft het Tens apparaat kleine stroomstootjes af. Deze stroomimpulsen worden via elektroden pleisters geleid. De pleisters plak je, op de aangewezen plekken, op je huid. Door de stroomimpulsen ontstaat er:

  • Een verstoring van pijnprikkels die normaal gesproken naar de hersenen gaan  
  • Een stimulatie van de aanmaak van het lichaamseigen pijn verminderende stofje, endorfine
  • Vermindering van verkrampte spieren, deze zullen ontspannen

De laatste jaren zijn de Tens apparaten kleiner en daarmee veel handzamer geworden. Ook de bediening van het apparaat is veel eenvoudiger geworden dan voorheen. Hierdoor zijn de Tens apparaten tegenwoordig geheel zelfstandig thuis te gebruiken.

Wil je af van je chronische pijn en geen pijnstilling meer slikken? Of wil je af van je stramme spieren omdat dit last veroorzaakt? Probeer Tens en je zult versteld staan van het geweldige resultaat.

Diverse Tens apparaten en behandelingen

Er zijn verschillende Tens apparaten en daarmee ook verschillende Tens behandelingen. Op de site Tens.nl staan de beschikbare apparaten. Tevens staat hier duidelijk beschreven welk apparaat en welke behandeling aan te raden is bij de klacht of klachten die jij hebt. Alle apparaten hebben meerdere pijntherapie programma’s. Ook is het mogelijk om eigen programma’s in te stellen.

Een behandeling met Tens duurt gemiddeld 30 minuten. Elke behandeling kan op elk gewenst moment beëindigd worden. De sterkte van de stroomstootjes kan je zelf instellen op het apparaat.

Alle apparaten die je via Tens.nl kan kopen of huren zijn van hoge kwaliteit. Ze zijn ontwikkeld en gemaakt door Schwa-Medico. Jarenlang onderzoek is er aan vooraf gegaan en nog steeds wordt er continu geïnnoveerd. Dit maakt dat de apparaten van Tens de beste van heel Europa zijn.

 

https://tens.nl/