Van de Beckenkamp
Image default
Banen en opleidingen

Wat zijn goede opleidingen voor een Personal Trainer met ambities?

Fitness trainer A, een goede basis

Ben jij iemand die graag als personal trainer aan de slag zou willen gaan? Iemand die graag sporters wil begeleiden bij het sporten, zodat dit veilig gebeurt en de gestelde doelen gehaald worden? Dan is de opleiding ‘Fitness trainer A’ wellicht iets voor jou. Een theoretische- en praktijkgerichte opleiding die je een goede algemene basis geeft. Je leert onder meer over anatomie, inspanningsfysiologie, trainingsleer en blessurepreventie en daarnaast komen zaken als klantbegeleiding en het lesgeven zelf aan bod. Met dit diploma heb je een van de meest gevraagde fitnessdiploma’s van Nederland in handen. Je kunt er direct mee aan de slag. Daarnaast kun je het als basis gebruiken om je vakkennis uit te breiden.

Fitnesstrainer B en NASM, een goede combi als vervolgopleiding

Als je het Fitness trainer A diploma in je zak hebt, is het een uitdaging om je kennis uit te breiden. De basis hen je hiervoor al gelegd. Als je daarna NASM PT volgt leer je een persoonlijk, goed onderbouwd trainingsprogramma op maat samen te stellen met een specifieke doelstelling en je brengt dit met een klant in praktijk. Fitnesstrainer B sluit hier op aan, doordat je de aanpak die je hiervoor gebruikt kunt presenteren en toelichten in het praktijkexamen Fitnesstrainer B. Ook bevat NASM PT veel diepgaande theoretische kennis, die de opleiding Fitnesstrainer B overlapt, waarvoor je bij Fitnesstrainer B vrijstellingen kan krijgen. Als je deze opleidingen afrond hebt je diepgaande kennis op het gebied van personal training opgebouwd, waardoor het werken met een klant veel uitdagender wordt.

EREPS niveau 5 voor toppers

Als je Fitnesstrainer B of NASM PT hebt afgerond kun je je verder specialiseren. Tijdens de 8 maanden durende opleiding ‘Exercise for Health Specialist’ (EREPS Level 5) doe je kennis op over bekende aandoeningen en ziektebeelden. Je leert wat dergelijke aandoeningen precies zijn, hoe je daar je training op af kunt stemmen en hoe voeding kan bijdragen aan een gezondere levensstijl. Als je deze opleiding afrond ben je een allround personal trainer met een brede kennis van zaken. Als je ambitieus bent, meer wil doen dan alleen maar mensen begeleiden bij hun sportieve activiteiten, heb je met deze opleiding de juiste kennis in huis. Je kunt dan ook mensen met aandoeningen begeleiden naar herstel en een beter leven. Dat geeft je werk als personal trainer veel diepgang en je zult voor grote uitdagingen komen te staan om dergelijke klanten succesvol te ondersteunen.

Businessopleidingen voor fitnesstrainers

Kies je voor een personal trainer opleiding, dan is het ook belangrijk om kennis te hebben van de zakelijke kant. Met de opgebouwde kennis is het interessant voor je om als zelfstandig personal trainer aan de slag te gaan. Eigen baas met een eigen visie en een eigen groep klanten, die door jou begeleid willen worden. Een korte cursus Personal Trainer Business is dan een mooie aanvulling. Hier leer je het nodige over de zakelijke kant van het zelfstandig werken als personal trainer. Dat is belangrijk, want naast de praktijk is er ook administratie, de belastingdienst etc. waar je mee te maken krijgt.