Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Tips voor een duurzaam leven!

Tips voor een duurzaam leven! 

Duurzaam leven is sinds jaar en dag belangrijk voor het milieu, maar tegenwoordig is het ook hip. Dat is voor het milieu mooi meegenomen, want is iets hip? Dan willen mensen er meer van weten. Dan willen ze meedoen. Kans is groot dat ook jij deze blog leest omdat je geïnteresseerd aan het aanpassen van je leefstijl en door middel van duurzaam te leven, jouw steentje wil gaan bijdragen aan het milieu. Vergis je niet, het leiden van een volledig duurzaam leven is niet mogelijk van de ene op de andere dag. Dat is niet erg, want kleine veranderingen kunnen al de grootste positieve gevolgen hebben!  Lees vooral even met onze mee om de basis van jouw duurzame leven te starten. 

 

Kleding

Het shoppen van nieuwe kleding is een geluk maker. Maar zou je niet nog gelukkiger zijn als je tijdens het shoppen van kleding kan bijdragen aan het milieu? Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om vanaf heden alleen nog maar kleding aan te schaffen van een duurzaam merk. Echter kost dit soms wel veel geld. Gelukkig zijn er meer opties: vintage shoppen! In vintage winkels kan je de mooiste parels vinden voor een klein prijskaartje. Op deze manier geef je kleding een tweede leven en bespaar je dus veel kosten (co2-uitstoot; fabriekswerk etc…).

 

Eten

Als je een grotere stap wil maken richting een duurzaam leven, raden wij aan om voortaan boodschappen te doen bij een duurzame winkel (zoals Vehgroshop). Aan duurzaamheid hangt helaas soms een prijskaartje, waardoor het voor veel mensen een grote stap blijkt om hun eten volledig duurzaam aan te schaffen. Als dit bij jou ook het geval is, is het wellicht een idee om te beginnen met de basics! Zorg bijvoorbeeld dat jouw kruiden, peper en natuurzouten wel van de duurzame winkel komen. Hoef je daar in ieder geval niet meer schuldig over te voelen tegenover het milieu. 

 

Duurzaamheid dichterbij huis

Buiten de uitgaven aan duurzame producten en etenswaren, kunnen kleinere stapjes ook al het verschil maken. Binnenshuis kan je bijvoorbeeld zorgen dat je minder lang doucht en vaker een trui aan doet (en dus de verwarming uitlaat). Buitenshuis kan je jouw duurzame leven laten terugkomen in fietsen in plaats van in de auto stappen en op kantoor de lift te laten voor wat ’t is (ook nog eens goed voor de gezondheid!).

 

https://www.vehgroshop.nl/