Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Top 3 manieren voor afkoeling in de zomer!

In Nederland is het traditie om altijd te klagen over het weer: ’s winters is het te koud, ’s zomers is het te warm. In beide zit zeker een kern van waarheid, want beide hebben een effect op jouw lichaam. In de winter is het slim om je zo warm mogelijk te kleden, maar in de zomer is er weinig wat jij qua kledingopties kan doen om het jezelf minder warm te maken. In deze blog zullen er drie andere manier van afkoeling worden beschreven, zodat jij de zomer kan overleven!

  1. Duik het water in

Niets is zo lekker als een verfrissende duik op een warme zomerdag. Zwemmen is niet alleen goed om af te koelen, het is daarnaast ook nog eens heel gezond, omdat je constant in beweging bent wanneer je zwemt. Misschien is het voor jou geen optie om te gaan zwemmen. Het is dan lastiger om ’s zomers tot afkoeling te komen. Maar, je hoeft ook niet per sé te kunnen zwemmen om door water tot afkoeling te komen. Het kan namelijk ook al heel afkoelend werken om aan de rand van het water te zitten, met je voeten in het water. Hiermee verkoel jij al een deel van je lichaam, die de rest van jouw lichaam niet meer voor je hoeft te verkoelen. Het is extra heerlijk om ’s zomers een tuinzwembad op te kunnen zetten. Hier moet je één middag moeite in stoppen, maar kan je de hele zomer profijt van hebben. Je hoeft dan niet meer jouw huis te verlaten, om toch lekker te kunnen zwemmen. 

  1. Verwen jezelf met een ijsje

Natuurlijk moet je dit niet te vaak doen, maar het is zeker niet verkeerd om jezelf te trakteren op een ijsje om tot afkoeling te komen. Dit is allereerst heel lekker, maar je lichaam vindt dit ook heerlijk. Je lichaam krijgt namelijk door een ijsje water binnen, wat in de zomer erg belangrijk is, want door voldoende water te drinken, gaat jouw lichaam minder zweten. Kleine extra tip: voordat je het ijsje uit de verpakking haalt, kan het ook heerlijk zijn om deze even tegen je hoofd, of in je nek te leggen. Dit geeft vaak direct kippenvel, waardoor je het voor een kort moment daadwerkelijk koud hebt.

  1. Gebruik een ventilator

Een ventilator zorgt ervoor dat er koude windstoten jouw kant op worden geduwd. Het is dus een geweldig hulpmiddel voor verkoeling. Heb jij interesse om een plafondventilator te kopen? Kijk dan eens op de website van MaxTotaal. Hier is een ruim aanbod in verschillende plafondventilators, waardoor jij het perfecte hulpmiddel voor afkoeling in de zomer kan vinden.

https://www.maxtotaal.nl/