Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

De populairste manieren om uw tuin af te scheiden

Is uw schutting aan vervanging toe of wilt u gewoon eens wat anders? Wij vertellen u graag de laatste trends op het gebied van het afschermen van uw tuin.

Groen groener groenst
Helemaal passend in 2021 is een groene schutting. Want naast dat het erg goed is voor het milieu, zorgt een groene schutting voor een mooie, natuurlijke afscheiding van de tuin. U bereikt dit door het plaatsen van een heg of door het plaatsen van een stalen hekwerk waar u een klimop tegen aan laat groeien. 

Hout
Ook hout is én blijft een populaire manier van het scheiden van uw tuin. Er zijn veel verschillende soorten, maten en kleuren beschikbaar, zodat u zelf een schutting kunt samenstellen. Wel is het verstandig om te kiezen voor een hardhoutsoort, dit is namelijk erg duurzaam en onderhoudsvrij. Onder hardhoutsoorten vallen onder andere grenen, vurenhout of Douglas hout.

Matten
Een andere mogelijkheid zijn matten die u tegen uw schutting of een hekwerk van gaas bevestigt. Zo kunt u onder andere kiezen voor rietmatten, wilgenmatten, heidematten of bamboematten. Wanneer u de tuinmatten op maat laat maken kunnen ze geleverd kunnen als oprolbare mat en zijn ze eenvoudig zelf te monteren.

Natuursteen
Met natuursteen zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kunt u kiezen voor een schanskorf, deze soort wordt gemaakt van stevig gaas en gevuld met stenen. Deze afscheiding is erg duurzaam en zorgt dat u veel ontwerpvrijheid heeft. Daarnaast scheelt het in onderhoud, omdat u niet hoeft te snoeien of te schilderen.

Takkenril
Bij een takkenril wordt gebruik gemaakt van een aantal palen, waartussen hout gestapeld of gevlochten wordt. Deze vorm van tuinafscheiding is erg makkelijk zelf te maken en eenvoudig in onderhoud. Daarnaast is deze tuinafscheiding erg diervriendelijk: Insecten en vogels kruipen erg graag tussen deze takken. 

Beton
Waar het in eerste instantie misschien wat saaier lijkt, kan een betonnen schutting erg leuk zijn. Zo kunt u een betonnen schutting combineren met hout, natuursteen of een klimplant. Om deze schutting wat persoonlijker te maken kunt u er namelijk bloembakken aan hangen. Ook kunt u door te variëren in grootte en kleur een ietwat saaie schutting eenvoudig opfleuren met leuke bloemen, schilderijen of spiegels.

 

https://www.vandebeckenkamp.nl/