Van de Beckenkamp
Image default
Eten en drinken

Welke verschillende propolis producten zijn er?

Propolis is een steeds populairder wordend middel aan het worden. Volgens bepaalde mensen, en uit onderzoeken kan propolis verschillende positieve werkingen hebben op de gezondheid. Zo kan het helpen tegen ziektes en virussen, hooikorts, wondgenezing en ondersteunen van een gevoelige huid. Er wordt gezegd dat dit product dus verschillende mooie eigenschappen, maar er zijn ook bijwerkingen die dit product kan hebben. Zo kan je last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid en kan je bestaande klachten verergeren. Over het algemeen blijkt uit verschillende onderzoeken dat het een positieve werking kan hebben, en deze werkingen zitten in verschillende producten. Verder in deze blog kom je te weten welke producten er zijn, en waar je deze producten voor kan gebruiken.

Propolis tabletten

Propolis is te krijgen in tabletten. Tabletten zijn bedoeld om de weerstand te verhogen en extra energie te geven. De tabletten kan je in grote hoeveelheden krijgen. Zo zijn er potjes met wel 180 tabletten.

Propolis sprays en druppels

Naast tabletten kan je ook sprays en druppels krijgen waar propolis in zit. Dit zijn sprays die je kan gebruiken voor de mond en voor de neus. Zo heb je tinctuurdruppels en deze druppels kunnen helpen tegen verschillende klachten. Het kan helpen tegen hooikoorts, slechte adem en darmklachten.

Propolis zalf en crème

Propolis is ook te krijgen in zalf en crème. Deze zalf en crème zijn bedoeld voor de huid en kunnen de huid ontsmetten, genezen en beschermen. Er zijn verschillende huidklachten die kunnen voorkomen. De propolis zalf kan helpen tegen eczeem en acne, maar ook tegen schimmels en andere huidaandoeningen.

Mondhygiëne

Naast de spray voor de mond is het ook mogelijk om propolis tandpasta aan te schaffen. Deze tandpasta heeft geen fluor en kan zorgen voor een frisse adem. Tevens is het mogelijk om propolis kauwgom te krijgen. Deze kauwgom heeft minder zoetstoffen dan normale kauwgom en heeft geen suikerlaagje.

Kenmerken propolis

 De propolis producten hebben bepaalde kenmerken waar je als persoon niet van moet schrikken, en rekening mee moet houden. Het is namelijk zo dat propolis producten gaan prikken. Een propolis tablet kan bijvoorbeeld in de keel gaan prikken, schrik niet, als het zo is dan weet je dat het product zijn werk doet. Verder ruikt propolis volgens veel mensen niet lekker, maar als je van de natuur houdt en van de geur van een bijenkorf, dan zal dit voor jou niet van toepassing zijn. Verder kan propolis ook verschillende kleuren hebben. Dit betekent dus dat je niet hoeft te schrikken als de propolis niet bruin is. De producten kunnen namelijk ook de kleur rood, groen of wit hebben.