Van de Beckenkamp
Image default
Dienstverlening

Werken in Nederland als buitenlander

Komt u vanuit het buitenland naar Nederland om te wonen en werken? Dan is het belangrijk om een zorgverzekering af te sluiten. Het is voor iedereen die hier woont verplicht om in elk geval een basisverzekering te hebben. Deze dekt de kosten voor de meest noodzakelijke zorg.  Ook als u al een zorgverzekering heeft in uw land van herkomst, dient u in Nederland een zorgverzekering af te sluiten. Zelfs als u maar tijdelijk hier komt wonen. Wanneer u komt werken in Nederland als buitenlander, kan het lastig zijn om de juiste zorgverzekering te vinden. Daarom heeft HollandZorg een verzekering die speciaal is afgestemd op deze situatie.

Wat HollandZorg te bieden heeft

Verhuizen naar het buitenland kan stressvol zijn. Er moet veel geregeld worden en soms ziet u door de bomen het bos niet meer. Daarom heeft HollandZorg als doel om het afsluiten van een zorgverzekering in elk geval zo eenvoudig mogelijk te maken. Ook wanneer u weer vertrekt, is het geen probleem om uw zorgverzekering (tijdelijk) stop te zetten. Uw werkgever kan u helpen met het afsluiten van uw zorgverzekering. En ook het aanvragen van zorgtoeslag kan eventueel geregeld worden door uw werkgever als u hier recht op heeft.

EHIC kaart

In de meeste gevallen ontvangt u van uw zorgverzekeraar een zorgpas, waarop uw gegevens vermeld staan. Dit is ook het geval bij HollandZorg, maar uw zorgpas is bij ons tegelijkertijd uw ehic kaart. Met deze European Health Insurance Card heeft u recht op vergoeding van noodzakelijke zorg binnen Europa. Welke zorg u vergoed krijgt en welk bedrag, dat verschilt per land. In het geval dat u zorg nodig heeft in het buitenland, kunt u daarom het beste altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen u verwijzen naar de juiste zorgverlener. Natuurlijk beantwoorden we ook graag al uw vragen.

https://www.hollandzorg.com/nl