Van de Beckenkamp
Image default
Bedrijven

IJspegels kerstverlichting kopen?

Op weg naar kerst betekent je weer gaan verheugen op het gezellig aankleden van je huis en misschien wel je tuin. Kerstverlichting mag daar dan ook niet bij ontbreken, want kerst is immers het feest van het licht. Of je nu uitgaat van de oude gewoonten rondom de kortste dag van het jaar of de eigenlijke gedachte achter Kerstmis: de geboorte van Jezus. Bij beide vieringen spreek je over het licht. Wat voor kerstversiering kies jij?

Kerstverlichting: de sfeerbepalers in huis

Kerstverlichting is allang niet meer een simpel snoertje met een paar lichtjes eraan, zoals het jaren geleden ooit was. Er zijn allerlei soorten en varianten te koop. Hierbij kan je denken aan verschillende kleuren van de verlichting, maar ook aan andere uitvoeringen van de lampjes. IJspegels kerstverlichting is er één van. Door deze op een mooie manier aan je huis te bevestigen, krijg je de sfeer te pakken van ijspegels die door de bittere kou aan je dakrand hangen. Maar uiteraard kan je er nog meer mee versieren. Binnen een mooi winters tafereel? Ook dan kunnen deze ijspegels prachtig staan. Wil je eens iets anders dan anders? Dan heb je misschien wel iets aan onderstaande ideeën!

Verschillen in ijspegels kerstverlichting

Onder ijspegels kerstverlichting worden meerdere soorten verlichting verstaan. Het kunnen lichtjes zijn in de vorm van ijspegels, maar er zijn ook snoeren die daar weer kleine snoertjes aan hebben hangen. Deze kleine snoertjes bevatten meerdere lichtjes. Zo heb je dus wel hangende lichtjes, maar heeft het niet echt de vorm van een ijspegel. Toch wordt dit meestal bedoeld als we het over ijspegel verlichting hebben. Daarnaast kan ook de kleur van het licht anders zijn. Hierin zijn allerlei varianten te vinden. Blauw, geel, wit licht of zelfs bonte kleuren. Natuurlijk hangt het van de rest van je kerstdecoratie af welke kleur je het beste kunt kiezen.

In de kerstboom

Kerstdecoratie in een kerstboom is uiteraard niks bijzonders, maar juist zo traditioneel als het maar kan. Neem eens ijspegels om in je boom te hangen! Zeker als de verhouding ten opzichte van de boom goed is (dus niet te weinig lichtjes), kan het meteen de enige versiering zijn die je nodig hebt! Zeker als het donker is en de lichten dus goed tot hun recht komen, kan dit een prachtig gezicht zijn. Door je boom nog wat extra wit te geven, door nepsneeuw of bijvoorbeeld wat witte ballen erin, maak je het plaatje helemaal compleet.

Langs de dakgoot

Waarschijnlijk de meest gebruikte optie bij verlichting in ijspegelvorm: een rand langs de dakgoot. Je kunt ook anders naar je tuin kijken en plekken zoeken waar echte ijspegels ook voor zouden kunnen komen. Langs een overhangend deel van je schutting, de veranda van je tuinhuis of het tuinhuisje zelf of misschien heb je wel grote plantenbakken staan waar het ook prima langs gespannen kan worden!

In de gewone boom

Heb je in je tuin een grote boom staan? Wikkel het snoer door de kale takken en tover je boom zo in de avond om tot een prachtig lichtspektakel! Kies voor ijspegels die heel lang zijn, die worden ook wel vallende druppels genoemd. Of men spreekt over meteorenregen. Door te kiezen voor een bepaald soort licht kan je de sfeer heel anders maken. Zachtblauw licht geeft het iets wonderlijks, terwijl goud licht het iets weelderigs geeft. Hou je meer van rust? Dan is wit licht iets voor jou. Hou je wel van bont? Dan kan je natuurlijk ook gaan voor verschillende kleuren.

Langs de schutting of het hek

Afhankelijk van de lengte van je schutting natuurlijk, maar waarschijnlijk heb je dan wel heel wat snoeren nodig als je voor deze optie gaat. Het effect is echter prachtig. Hang langs je hele schutting de lampjes op. Het geeft een machtig mooi effect, zeker als we ook nog het geluk hebben om een witte kerst te hebben! Je kunt het voor de buren doen en de lampjes aan de buitenkant ophangen…of je houdt het lekker voor jezelf en hangt ze aan de tuinkant op. Zo kan jij er zelf iedere avond weer van genieten. Heb je een open hek, dan heb je geluk. Want dan kan je ze ophangen en kan iedereen ervan genieten!

Het balkon

Natuurlijk is het bovenstaande ook prima te doen op je balkon. Hierbij kan je de decoratie langs het hek op je balkon hangen, maar ook juist aan de onderkant van het balkon van je bovenbuurman. Of beide natuurlijk. Jouw balkon kan je nog meer omtoveren tot een echt winters paradijsje door voor witte kleden te zorgen en veel kerstgroen neer te zetten en/of op te hangen. Als er dan geen witte kerst komt, dan heb jij in ieder geval toch een winters balkon!

Het terras

Je kunt natuurlijk hetzelfde toepassen op je eigen terras als je wel in het bezit bent van een tuin. De hele tuin omtoveren tot een wit paradijs wordt wat veel. Maar enkel je terras kan je al heel veel uitstraling geven. Zorg voor veel wit, kerstgroen en verlichting. Dit kunnen ijspegels zijn, maar er is natuurlijk nog veel meer. Helaas kunnen kerststerren niet tegen koude temperaturen. Maar stiekem een nep kerstster neerzetten kan een optie zijn. Of koop een miniatuurkerstboompje en zet die op je terrastafel neer. Met lichtjes natuurlijk. Heb je een groter terras? Een kerstboom neerzetten op je terras is dan ook een heel sfeervol plan. Hou je niet van al die naalden in huis, dan kan het zelfs een mooi alternatief zijn voor de boom binnen! Zeker op het terras kan je er immers binnen ook van genieten!

Weet jij waar de grootste kerstbook van Nederland staat?