Van de Beckenkamp
Image default
Bedrijven

Staalconstructiebedrijf Molenschot is een begrip in België en Nederland

Staalconstructiebedrijf Molenschot is een begrip in België en Nederland

Molenschot is een zeer ervaren en gespecialiseerd bouwbedrijf dat op de zakelijke markt opereert. In de loop der jaren heeft de firma eindeloos veel staalconstructies gerealiseerd.  

Van productie- en industriehallen tot logistieke gebouwen. Van garages tot bedrijfshallen. Van showrooms tot magazijnen. Soms met en soms zonder een aparte kantoorruimte. Naast staal zijn hout en beton tegenwoordig veelgebruikte materialen. We noemen een aantal ondernemingen waarvoor Molenschot de afgelopen jaren moderne, duurzame gebouwen heeft ontworpen en gebouwd. K & R Goedvast in Den Bosch, Maes in Turnhout, Mariën in Balen, Easing in Beringen, De Stene in Breda, Habru in Venlo, Healthlink in Waalwijk. Let wel: dit is absoluut geen complete opsomming. Op de site van Molenschot vindt u nog veel meer voorbeelden.

www.molenschot.com staat ook vol met interessante blogs. Een daarvan gaat over systeembouw. We lezen in het artikel: “Systeembouw, ook wel unitbouw of montagebouw genoemd, is een manier van bouwen waarbij prefab-onderdelen op de bouwplaats samengevoegd worden tot een geheel. Elk onderdeel van uw gebouw, zoals de wanden, de vloer en het dak, kan vooraf klaargemaakt worden. Er wordt ook wel gezegd dat een prefabgebouw net zoals een ander gebouw is, maar dan vooraf geproduceerd wordt in een fabriek.” De systeembouwmethode wordt gebruikt voor permanente en voor tijdelijke gebouwen. Bij tijdelijk kunt u bijvoorbeeld denken aan een noodgebouw met een skelet van hout. Systeembouw is een uitkomst voor bouwplaatsen met weinig ruimte rondom. 

Een bedrijfshal bouwen is altijd maatwerk. De Molenschot bouwers zullen dit beamen: geen enkele hal / fabriek / showroom / opslagruimte is hetzelfde. De afmetingen verschillen, net als de indeling, het aantal aparte ruimtes en de gebruikte materialen. Het Molenschot-team bestaat uit tal van specialisten: architecten, ingenieurs, bouwvakkers, schilders, lassers enzovoort. Alle expertises heeft Molenschot in huis en daardoor kunnen de kosten laag worden gehouden. Dankzij nauwe contacten met leveranciers worden bouwmaterialen tegen scherpe prijzen ingekocht. Inderdaad: bij Molenschot profiteert iedere klant van de best mogelijk prijs-kwaliteitverhouding.

https://www.molenschot-industriebouw.nl