Van de Beckenkamp
Image default
Vakantie

Een motorvakantie naar het prachtige Italië

Wil je een vakantie boeken naar Italië? Denk dan eens aan een fijne motorvakantie naar Italië. Je bent verzekerd van prachtige landschappen, bijzondere gastvrijheid en heerlijk eten. En natuurlijk ultieme vrijheid over de snelweg. Met de motor kun je op een gemakkelijke manier een onvergetelijk reis maken. Wil je op motorvakantie naar Italië? Dan zijn er een aantal bestemmingen in Italië die je zeker zou kunnen bezoeken.

De mooiste bergpassen in Italië

Op nummer 1 staat de gavia pass in Italië. Dit een ontzettend mooie en bijzonder route voor een motorvakantie. Je moet wel goed kunnen rijden want de route is een behoorlijke uitdaging, vooral omdat de weg niet breed is en er geen vangrail is. Je moet ook niet raar opkijken wanneer je plotsklaps overstekend wild of rondtrekkend vee rond je motor hebt lopen, maar dat maakt het juist leuk. Een andere mooie bergpas tijdens de motorvakantie in Italië is de bergpas in het Noorden, welke het land verbindt met Frankrijk. Dit is ook weer een bergpas die bekend staat om zijn steile passen en kleine bochtige wegen. Voor de motorliefhebbers is dit ook een mooie route als ze daarna richting Spanje of Italië verder trekken. Het voordeel van een motorvakantie naar Italië is dat de bergpassen fijn zijn om te rijden. Het brengt een extra dimensie van avontuur en spanning, maar het zijn vaak ook hele mooie routes met onvergetelijke uitzichten. Denk maar aan het moment dat je op een top staat en je een prachtig uitzicht hebt over een dal. Of als je juist nog tegen de berg opkijkt.

Andere bestemmingen in Italië

Wil je geen bergpassen beklimmen tijdens je motorvakantie naar Italië? Dan kun je er ook voor kiezen om door kleine landweggetjes en kustroutes langs allerlei dorpjes te rijden. Zo kun je ook ngo wat cultuur meepakken. Ook zijn er nog delen in Italië, zeker op het platteland die slecht begaanbaar zijn. Dat maakt voor een ervaren motorrijder spannend want dan heeft hij de mogelijkheid om offroad te rijden. Zo zie je, er zijn genoeg mogelijkheden voor een motorvakantie naar Italië.