Van de Beckenkamp
Image default
Financieel

Geld lenen voor een caravan

Geld lenen voor een caravan

Een caravan geeft je veel vrijheid. Je kunt je vakantie ieder jaar op een andere plek doorbrengen. Als je een vakantiehuis koopt zit je aan die plek vast. Daarnaast is een vakantiehuis huren veel duurder dan een plek op een leuke camping. En bevalt de camping niet dan kun je je spullen inpakken en ergens anders heen gaan. Geld lenen voor een caravan is natuurlijk alleen een optie als je de aflossing van deze lening zonder problemen kunt betalen. Als dat niet het geval is dan is het misschien beter om nog even door te sparen voordat je een caravan gaat kopen.

Bij wie kan ik geld lenen als ik een caravan wil kopen?

Wil je een caravan kopen dan kun je natuurlijk bij je eigen bank informeren naar de mogelijkheden voor een lening. Maar soms kan het verstandig zijn om online te kijken waar je goedkoop geld kunt lenen. Als je minder hoeft te betalen voor rente en aflossing dan heb je daar immers direct voordeel van. Je kunt online gemakkelijk lening verstrekkers vergelijken, je ziet dan meteen de verschillen in maandelijkse kosten, het bedrag aan de hand waarvan je het gemakkelijkste een keuze kunt maken.

Wat gebeurt er als de caravan verloren gaat?

Wil je geld lenen om een caravan aan te schaffen dan zit daar wel een risico aan. Als de caravan total loss raakt of wordt gestolen, dan moet de lening natuurlijk wel worden afgelost ondanks dat je niet langer de beschikking hebt over je caravan. Natuurlijk verzeker je een caravan tegen diefstal, maar vaak is de verzekeringsuitkering lager dan de lening die je ooit voor je caravan afsloot. Dit is dus wel iets om over na te denken voordat je besluit om met geleend geld een caravan te kopen.

Waar wordt op gelet als ik een lening wil aanvragen voor een caravan?

Als je een lening wilt afsluiten voor de aankoop van een caravan dan zal de geldverstrekker controleren of je in staat bent om de lening af te lossen. Je kunt alleen een lening aanvragen als de aflossing geen probleem is. Hiervoor wordt onder andere een check gedaan bij het BKR in Tiel. Hier staan alle leningen van particulieren geregistreerd. Alleen als de geldverstrekker het verantwoord vindt om je geld te lenen wordt er een positief besluit genomen op je aanvraag en kun je binnenkort de door jou gewenste caravan gaan kopen.

 

https://www.leningen.nl/