Van de Beckenkamp
Image default
Bedrijven

Verschillende transparanties en gordijnen

In de wereld van de raamdecoratie zijn er zoveel verschillende keuzes en opties. Allerlei soorten, maten en functies. Gordijnen zijn raamdecoratie die erg veel voorkomen. Ook worden deze aangeboden in diverse transparanties. In deze blog maak ik je duidelijk wat de verschillen zijn tussen de soorten gordijnen. De transparanties die ilumio aanbiedt zijn verduisterende gordijnen, inbetween gordijnen en vitrage gordijnen.

Verduisterende gordijnen

De verduisterende gordijnen, ook wel overgordijnen genoemd, zijn dé raamdecoratie voor in de slaapkamer. Ze bestaan uit een verduisterende stof, die geen licht door laat. Hierdoor is je kamer helemaal verduisterd en heb je geen last van het licht van buiten. Ook zijn de verduisterende gordijnen handig om te isoleren, door de dikte houden ze de warmte binnen in de winter en juist buiten in de zomer. Door de grote oppervlakte van een verduisterend gordijn zorgt dit ook voor een geluidswerende werking. Een verduisterend gordijn hoeft niet altijd te bestaan uit een donkere kleur, omdat de verduisterende stof aan de achterkant van het gordijn zit kun je ook met lichte kleuren de ruimte verduisteren.

De inbetween gordijnen

De inbetween gordijnen, ook wel inbetweens genoemd, zijn perfect voor je privacy. Deze gordijnen laten wel licht door, waardoor je natuurlijke lichtinval niet helemaal wegvalt. Je kunt niet door deze stof heen kijken. Deze gordijnen komen vaak voor bij mensen aan de straatkant, zo kunnen voorbijgangers niet bij je naar binnen kijken. Ook in kantoorruimtes zijn deze gordijnen populair, het is natuurlijk belangrijk om ook natuurlijklichtinval te hebben dit heeft namelijk een positieve invloed op je werkhouding en concentratievermogen. Een ander voordeel is dat je niet kan worden afgeleid door dingen die buiten gebeuren en gewoon gefocust kan blijven op je werk.

De vitrage gordijnen

Vitrage gordijnen zijn echte sfeermakers. Je kunt door deze stof heen kijken waardoor ze niet ideaal voor je privacy zijn. Wel zijn ze erg populair bij mensen die een mooi uitzicht naar buiten hebben of uitkijken op de tuin. Deze lichte en dunnen stof zorgt ervoor dat je ruimte erg ruim en groot lijkt. Er komt veel licht binnen wat zorgt voor een fijne sfeer. De felle zonnestralen worden wel gefilterd door de vitrage gordijnen, hierdoor ontstaat er een warme gloed in huis.

Al met al hangt het er dus van af waar je naar op zoek bent. Wil je verduisteren? Juist veel licht naar binnen laten met een vitrage gordijn? Of iets ertussenin? De inbetween gordijnen zijn onwijs populair en hebben een natuurlijke, gezellige en sfeervolle uitstraling.