In alle supermarkten in Nederland is vis in blik van Deepblue te koop, maar heeft u er ooit al eens bij stilgestaan welke reis de vis heeft afgelegd voordat het in de winkel staat? Veel mensen denken hier niet over na. Zonde, want het is een interessant verhaal. Neem nou zalm. Op de wateren van het Noordelijk deel van de Stille Oceaan varen de vissersboten vroeg in de ochtend uit. Dit vistechniek die de vissers gebruiken wordt ‘Purse seine’ genoemd. Er worden ringnetten of kruisnetten en kieuwnetten gebruikt om de zalm op een verantwoorde manier te vangen. Vervolgens wordt de zalm aan wal gebracht. De tijd tussen de vangst en het inblikken wordt zo kort mogelijk gehouden, zodat de smaak en de voedingsstoffen van de vis goed behouden blijven. In de fabriek wordt de zalm gesorteerd, schoongemaakt en ingeblikt. De vis zit al binnen zestien uur in het blik. Zo geniet u van lang houdbare vis die toch smaakt als verse vis.

De aankomst in Nederland

De zalm komt per containerschip van buiten Europa of per vrachtauto uit bijvoorbeeld Spanje of Portugal aan in Nederland. Na aankomst wordt de vis meteen naar diverse opslagpunten gebracht, waarna de distributie naar afnemers volgt. Dit zijn supermarkten en groothandels voor horeca en industrie. Bij de juiste opslagomstandigheden heeft de vis in blik een houdbaarheid van minstens drie jaar na productie. De vis blijft dus lang goed, terwijl de kwaliteit optimaal blijft.

Geniet van duurzame vis

Vis in blik van Deepblue is bijna altijd duurzaam geproduceerd. Dit ziet u aan de diverse logo’s die op de verpakkingen staan. Veel producten dragen het MSC-certificaat of het Alaska Seafood logo. De tonijn is zelfs fairtrade en wordt dolfijnvriendelijk gevangen. Dit houdt in dat dolfijnen tijdens de tonijnvangst beschermd worden. Bestudeer dus zeker eens het blik waarin de vis zit en check de logo’s. Dan geniet u niet alleen van een gezonde en lekkere maaltijd, maar ook van een goed gevoel omdat u weet dat u verantwoord bezig bent.

https://deepblue.nu/
 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2021 Van de Beckenkamp. All Rights Reserved