Van de Beckenkamp
Image default
Beauty en verzorging

Wat zijn porseleinen facings?

Heb je ooit gehoord van porseleinen facings? Deze innovatieve tandheelkundige behandeling van tandarts Zevenkamp heeft de afgelopen jaren veel populariteit gewonnen, en dat is niet zonder reden. Porseleinen facings bieden een effectieve en duurzame oplossing voor esthetische tandproblemen. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over porseleinen facings, van wat ze precies zijn tot de voordelen die ze bieden.

Wat zijn porseleinen facings?

Porseleinen facings zijn ultradunne, op maat gemaakte schildjes die op de voorkant van je tanden worden geplaatst. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig porselein en hebben een natuurlijke uitstraling die nauwelijks van echte tanden te onderscheiden is. De facings worden zorgvuldig vervaardigd om perfect aan te sluiten op de vorm en kleur van je bestaande tanden, waardoor je een stralende glimlach kan krijgen die bij je past.

Waarom kiezen mensen voor porseleinen facings?

Porseleinen facings zijn een uitstekende optie voor mensen die ontevreden zijn over de esthetiek van hun tanden. Ze kunnen helpen bij het oplossen van verschillende cosmetische problemen, zoals verkleuringen, scheve tanden, spleetjes, misvormingen en zelfs afgebroken hoekjes. Met facings kun je jouw glimlach transformeren en het zelfvertrouwen herwinnen dat je verdient. Daarnaast zijn porseleinen facings relatief minimaal invasief in vergelijking met andere cosmetische tandheelkundige ingrepen. Het plaatsen ervan vereist doorgaans geen ingrijpende procedures, zoals het slijpen van een gezonde tandstructuur. De tandarts zal slechts een dun laagje glazuur van de tanden verwijderen om ruimte te maken voor de facings, wat het een comfortabele en veilige optie maakt voor veel patiënten. Bovendien zijn porseleinen facings buitengewoon duurzaam en kunnen ze tien jaar of langer meegaan bij de juiste verzorging. Het porselein is bestand tegen vlekken en verkleuringen, waardoor je langdurig kunt genieten van een stralend resultaat. Met regelmatig tanden poetsen, flossen en periodieke tandartscontroles kun je ervoor zorgen dat de facings in optimale conditie blijven en lang meegaan.

Het proces van het plaatsen van porseleinen facings

Voordat porseleinen facings worden geplaatst, zal je tandarts eerst een grondige evaluatie van je mondgezondheid uitvoeren en met jou je wensen en verwachtingen bespreken. Samen met de tandarts kun je vervolgens een behandelplan opstellen dat specifiek aan jouw behoeften voldoet. Om ruimte te maken voor de facings, zal de tandarts een dun laagje glazuur van je tanden verwijderen, een proces dat meestal pijnloos is en geen verdoving vereist. Vervolgens worden er afdrukken gemaakt van je voorbereide tanden, die dienen als basis voor het op maat maken van de definitieve facings. In de tussentijd worden tijdelijke facings geplaatst om je tanden te beschermen. Zodra de definitieve facings klaar zijn, worden de tijdelijke facings verwijderd en worden de nieuwe facings met behulp van speciale tandheelkundige lijm op je tanden bevestigd. De tandarts zal ervoor zorgen dat de facings perfect passen en dat je beet comfortabel is.