Van de Beckenkamp
Image default
Mode en Kleding

Welke bh maten kennen we allemaal?

Welke bh maten kennen we allemaal?

Als we het hebben over bh maten, dan weten de meesten van ons het alfabet probleemloos op te dreunen. Toch zijn er meer dan 100 verschillende bh maten. uiteraard ook niet zo gek, aangezien de cupmaat niet de enige maatvoering is waarmee wordt gerekend. Waar we bij schoenen één maat hebben, kennen we bij een bh twee maten. De 1e maar is de cupmaat en de 2e maat is de omvangsmaat. De combinatie van deze verschillende mogelijkheden, zorgt ervoor dat er tal van verschillende maten verkrijgbaar zijn. Zo kun je dus een anita bh in maat A75 aanschaffen, maar ook in maat D85. De letter vertelt onze welke cupmaat we hebben en het getal geeft de omvang weer.

Verschillende omvangsmaten

Als we kijken naar de verschillende omvangsmaten, dan beginnen de meeste bh’s bij maat 60. Dit geldt niet alleen voor normale bh’s, maar ook voor sport bh’s, voorgevormde voedingsbh en ook een push up bh. Deze omvangsmaat loop door tot en met maar liefst 130. Dat betekent een omtrek van de taille van 130 centimeter. Heb je een grotere omtrek dan dit, dan zal er een bh op maat moeten worden gemaakt voor je. 

Verschillende cupmaten

Net als dat er verschillende omvangsmaten zijn, kennen we uiteraard ook verschillende cupmaten. Waar we de meest voorkomende cupmaten in een doorsnee lingeriezaak kunnen aanschaffen, is er ook een flink deel van de vrouwen die hiervoor speciaal naar een speciaalzaak toe moet. De cupmaten die we in Nederland en ook in de rest van de wereld overigens kennen, gaan van maat AA t/m cupmaat K. Een gemiddelde lingeriezaak gaat vaak niet verder dan cupmaat E, dus heb jij cupmaat die groter is dan dat, dan is de kans dus vrij groot, dat jij je favoriete elomi bh niet bij de plaatselijk lingeriewinkel kunt aanschaffen.

Je eigen maat berekenen

Wanneer je zeker wilt weten welke cupmaat jij hebt, is het handig deze zelf op te meten. Dit kun je eenvoudig doen door middel van een meetlint. Allereerst meet je de omtrek van je taille vlak onder je borsten en vervolgens doe je hetzelfde nog een keer, alleen dan ter hoogte van je tepels. Door deze getallen te onthouden en in te voeren in één van de vele calculators, zie in een handomdraai welke cupmaat jij hebt. Vind je het lastig om dit zelf te doen, dan kunnen ze je in iedere lingeriezaak uiteraard gewoon helpen.