Van de Beckenkamp
Image default
Woningen

Zo kun jij je huis het beste verhuren

Steeds meer mensen kijken naar het verhuren van hun huis als een manier om wat extra inkomen te verdienen. Als u erover denkt om de sprong te wagen, zijn er een paar dingen die u moet weten. In dit bericht bespreken we de basisprincipes van het verhuren van uw huis, van het vinden van de juiste huurders tot het vaststellen van de juiste prijs.

Huurders vinden

De eerste stap bij het verhuren van je huis is het vinden van huurders. Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook een verhuurmakelaar, zoals Kronenburg Living inschakelen die dit voor je regelt. De beste manier om dit te doen is om je woning op een verhuur website of app te zetten. Dit geeft je de meeste exposure en stelt je in staat om het breedste scala aan potentiële huurders te bereiken. Zorg er bij het maken van uw advertentie voor dat u duidelijke foto’s en een gedetailleerde beschrijving van uw woning opneemt. Vermeld ook uw contactgegevens zodat geïnteresseerden u kunnen bereiken. 

U kunt ook een screening uitvoeren op potentiële huurders. Dit is niet verplicht, maar het kan u gemoedsrust geven om te weten dat de mensen die uw huis huren verantwoordelijk en betrouwbaar zijn. Er zijn een aantal bedrijven die controles van huurders aanbieden; doe gewoon je onderzoek voordat je er een kiest.

De juiste prijs bepalen

Zodra u enkele potentiële huurders hebt gevonden, is het tijd om een huurprijs vast te stellen. Dit kan lastig zijn, want u wilt er zeker van zijn dat u genoeg vraagt om uw hypotheek en andere kosten te dekken, maar niet zoveel dat het onbetaalbaar is voor potentiële huurders. Een goede vuistregel is om ongeveer 10-15% onder het gangbare tarief voor vergelijkbare woningen in uw omgeving te rekenen. Dit zorgt ervoor dat uw woning concurrerend geprijsd is, terwijl u toch winst kunt maken. Wil je hier nu zelf geen omkijken naar hebben, schakel dan een verhuurmakelaar in. Dit kost je maandelijks wel een bepaalde fee, maar die regelt dan vervolgens ook alles voor je.

Als u niet zeker weet wat de gangbare prijs in uw omgeving is, kunt u een makelaar vragen of online vergelijkbare woningen opzoeken. Als u eenmaal een prijs hebt vastgesteld, zorg er dan voor dat u deze opneemt in uw verhuurlijst, zodat geïnteresseerden later niet voor verrassingen komen te staan. 

Conclusie

Het verhuren van uw huis kan een geweldige manier zijn om wat extra inkomen te verdienen. Zorg ervoor dat u vooraf onderzoek doet, zodat u weet wat u kunt verwachten en de juiste huurders voor uw woning kunt vinden. Met een beetje moeite kunt u uw huis in een mum van tijd omtoveren tot een winstgevende huurwoning! Bedankt voor het lezen!