Van de Beckenkamp
Image default
Woningen

Waar moet je op letten bij het bouwen van een recreatiewoning?

Hoe heerlijk is het als je een eigen recreatiewoning hebt. Je kan kiezen om een recreatiewoning te bouwen op een prachtige locatie in Nederland of gewoon in de achtertuin. Er zijn wel veel dingen waar je rekening mee moet houden bij het bouwen van een recreatiewoning. In deze blog vertellen we je waar je op moet letten. 

Financiering van de recreatiewoning

De eerste belangrijke stap om een recreatiewoning te realiseren is het regelen van de financiering. Een recreatiewoning kan al snel veel kosten met zich meebrengen. Voordat je op zoek gaat naar een type woning en een locatie moet je een budget bepalen wat je maximaal uit wilt geven. Grote kans dat je een tweede hypotheek af moet sluiten of een lening aan moet vragen. Het zou een grote teleurstelling zijn als je een stuk grond en een ontwerp hebt maar de financiering niet rond krijgt. Zorg daarom dat je van te voren weet waar je aan toe bent.

Locatie van de recreatiewoning

Je kunt niet op elke locatie een recreatiewoning laten bouwen. Wanneer je op zoek gaat naar een locatie moet je goed op de voorwaarden van de locatie letten. Bij sommige stukken grond worden eisen gesteld aan de woning die erop komt te staan. Daarnaast kun je er voor kiezen om de grond waarop de woning komt te huren of te kopen. Op de site van het Kadaster kun je vaak alle informatie vinden die je nodig hebt om de juiste grond te vinden.

Bouw van de recreatiewoning

Als je een geschikte locatie hebt gevonden en de financiering rond hebt kan de bouw beginnen. Voordat je gaat bouwen moet je natuurlijk bedacht hebben hoe de recreatiewoning eruit moet komen te zien. Een prefab recreatiewoning heeft vele voordelen ten opzichte van het helemaal bouwen van een recreatiewoning. Met prefab is het karkas van de woning al vooraf gefabriceerd waardoor de daadwerkelijk bouw veel sneller afgerond kan worden. Ook prijstechnisch heeft prefab vele voordelen.

Je kunt bij prefab kiezen uit houtsysteembouw of betonsysteembouw. Beide hebben hun voor en tegens. Prijstechnisch is betonsysteembouw een stuk goedkoper dan hout. Door de buitenkant te bedekken met houten wanden kun je het alsnog laten lijken of het een houten woning is.

 

https://www.abs-bouwsystemen.nl/constructies/recreatiewoningen/