Van de Beckenkamp
Image default
Zorg

Het hele gezin goed verzekerd bij Salland

Iedereen die op zoek is naar een tandverzekering kan op de website van Salland zijn/haar premie berekenen. Tandartskosten voor volwassenen zitten niet in het basispakket. Dat betekent dat u -als u tandartsrekeningen verwacht- er goed aan doet een aparte tandartsverzekering af te sluiten. Salland heeft er drie om uit te kiezen:

  • TandExtra;
  • TandPlus;
  • TandTop.  

De premies per maand verschillen, net als de vergoedingen. Alle tandartsverzekeringen vergoeden 75% van de factuur, tot een maximaal bedrag. Extra is voor mensen die zo nu en dan naar de tandarts gaan en een gezond gebit hebben. Plus kent een hogere vergoeding, tot €500,- per kalenderjaar en Top tot €1000,-. De corresponderende premiebedragen die online staan vermeld, zijn exclusief eventuele collectiviteitskorting. De Salland tandverzekeringen hebben een aantal pluspunten. In de eerste plaats zijn ze los af te sluiten, naast de basisverzekering. Alle erkende behandelingen bij zowel de tandarts als de orthodontist komen in aanmerking voor vergoeding. Dit geldt ook voor techniekkosten die er vaak nog bovenop komen. Heeft uw kind een beugel nodig? U heeft recht op een jaarlijkse bedrag in plaats van een eenmalige uitkering.

U kunt zich inschrijven bij ziektekostenverzekeraar Salland als u woont in Overijssel of Gelderland. Iedereen is welkom. Er gelden geen criteria qua gezondheid of leeftijd. Op de website www.salland.nl is het mogelijk om 24/7 premies uit te rekenen, gegevens op te vragen over de verschillende pakketten en achtergrondinformatie te lezen. Salland is een volwaardige verzekeringspartij. U kunt er terecht voor de basis ziektekostenverzekering, een tandartsverzekering en aanvullende verzekeringen. Ieder jaar weer zijn er veranderingen in de regels die gelden voor zorgverzekeringen. Nieuw dit jaar in de basisverzekering zijn vergoedingen voor:

  • logeren als sprake is van een aaneengesloten behandeling zonder opname in het betreffende ziekenhuis;
  • zorg door een arts die gespecialiseerd is in het behandelen van verstandelijk gehandicapten;
  • zorg door een expert op het gebied van ouderengeneeskunde.

Wat het zittend ziekenvervoer bij geriatrische revalidatie betreft, vallen de bedragen hoger uit. Deelnemers aan stoppen-met-roken-programma’s hoeven geen eigen risico meer te betalen.

https://www.salland.nl/