Van de Beckenkamp
Image default
Zorg

Zorgverzekering voor buitenlandse werknemers

Komt u vanuit het buitenland naar Nederland om te werken en gaat u hier ook (tijdelijk) wonen? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Een basis zorgverzekering is verplicht voor iedereen die hier woont. Hiermee bent u verzekerd voor noodzakelijke zorg, zoals doktersbezoek of ziekenhuisopname. Een zorgverzekering kunt u afsluiten zodra u ingeschreven bent bij de gemeente waar u gaat wonen.

HollandZorg voor arbeidsmigranten

Het kiezen van een zorgverzekering kan lastig zijn. Daarom heeft HollandZorg een verzekering speciaal voor arbeidsmigranten. Deze verzekering is eenvoudig af te sluiten en stop te zetten. In de meeste gevallen kan uw werkgever dit voor u regelen. Deze kan eventueel ook zorgtoeslag voor u aanvragen als u hier recht op heeft. Daarnaast bieden we klantenservice in verschillende talen en heeft u bij ons een vaste contactpersoon.

Werken in Nederland en wonen in het buitenland

Werkt u wel in Nederland, maar woont u in uw thuisland? Dan heeft u met een HollandZorg verzekering recht op vergoeding van zorg in uw thuisland. Met een S1 formulier kunt u bij een zorgverzekeraar in uw thuisland verklaren dat u een Nederlandse zorgverzekering heeft. Woont u wel in Nederland, dan is een S1 formulier niet geldig.

EHIC kaart, digitaal

Wanneer u een zorgverzekering afsluit, dan krijgt u in de meeste gevallen een zorgpas. Hiermee kunt u bij zorgverleners aantonen dat u verzekerd bent. Bij HollandZorg was voorheen uw zorgpas een EHIC kaart. Tegenwoordig is de EHIC digitaal beschikbaar zodat u deze op uw telefoon kunt zetten. Hiermee heeft u recht op vergoeding van noodzakelijke zorg als u tijdelijk in een ander land binnen Europa verblijft. Wilt u meer informatie over een HollandZorg verzekering? Neem dan gerust contact met ons op.

https://www.hollandzorg.com/