Van de Beckenkamp
Image default
Mode en Kleding

Skischoenen aanmeten niet alleen voorbehouden aan de professional

Het aanmeten van skischoenen is niet langer een exclusieve dienst voor professionals. Gelukkig maar. Want door goed passende skischoenen voorkom je heel wat pijn. Wat zijn de 3 meest voorkomende pijntjes tijdens het skiën en welke tips helpen om ze te voorkomen?

Iedereen die wel eens op skivakantie is geweest, herkent het wel: pijn tijdens het skiën. Of het nu kleine of grote pijntjes zijn, elke skiër moet af en toe op zijn tanden bijten. Vaak verdragen we deze pijnen “zonder reden” in ruil voor snelle afdalingen, sprongen of poedersneeuw. Maar voor het grootste deel kunnen deze gemakkelijk worden vermeden. Uiteraard door goed passende skischoenen. Ga daarvoor naar een professional die je helpt aan de juiste skischoenen. Zodat pijn door de skischoen direct geëlimineerd kan worden. Daarnaast zijn meerdere pijntjes die je heel eenvoudig kunt voorkomen. In dit blog 3 van de meest voorkomende die skiërs op elke willekeurige dag kunnen teisteren.

1. Pijnlijke schenen

Bij beginnende skiërs wordt pijn in de schenen meestal veroorzaakt door drukpunten in de skischoen. Een goed aangemeten skischoen is dan niet het probleem. Beginnende skiërs houden er niet van om te veel onder hun schoenen te dragen. Skisokken en alleen skisokken gaan ín de skischoen. Ski-ondergoed, joggingbroeken horen niet thuis in de skischoen. Deze extra lagen zijn de bron van drukpunten en veroorzaken pijn. Ervaren skiërs oefenen veel druk uit op hun schenen, die pijn kunnen doen door de wrijving tegen de skischoenen. Als je een lange après-ski avond voor de boeg hebt, trek dan van tevoren je skischoenen uit. Het is niet nodig om je schenen te epileren in de winter.

Tip: Skisokken met speciale voering op de schenen kunnen helpen. Sportcrèmes en lotions helpen ook om de pijn te verlichten.

2. Drukpunten in de skischoen

Bijna 90% van alle skiërs klaagt over drukpunten in hun skischoenen, en zonder enige reden. Door individuele aanpassing van de skischoenen, gecombineerd met het juiste advies, kan voor elk type skiër en voet de juiste skischoen worden gevonden. Ook speciale inlegzolen en een steeds verfijndere afstelling kan voor elke voet meer comfort betekenen. Aangezien bijna de helft van alle skiërs en snowboarders te grote schoenen draagt, kan de voet in de schoen schuren en, wie had dat gedacht, dat kan pijn doen.

Tip: Voeten veranderen voortdurend en skischoenen mogen niet langer dan 7 jaar of 150 skidagen worden gebruikt.

3. Koude vingers

Als je vingers koud worden, zal skiën niet lang leuk zijn. Handschoenen die te groot of te klein zijn, zijn meestal de oorzaak. Skihandschoenen waarin je meerdere malen te koude vingers krijgt, moeten worden vervangen. Als je over het algemeen gevoelig bent voor koude vingers of als je in de eerste plaats niet in de situatie van koude vingers wilt komen, moet je wanten overwegen. Omdat die veel warmer zijn dan vingerhandschoenen. Ook is het belangrijk dat de handschoenen na een dag skiën worden gedroogd. Als je de volgende dag natte en koude handschoenen moet dragen, zul je zeker koude vingers krijgen.

Tip: Als het echt koud wordt, stap dan in de warmte. Een hete soep of een (jager) thee zal ook helpen.

 

Gerelateerde artikelen

Waarom bodywarmers ook professioneel kunnen zijn?

Koop kwalitatieve leren dameskleding in deze webshop

Een wasserette met een totaaloplossing in Rotterdam