Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Something old, something new, something borrowed, something blue!

Het gedicht dat je waarschijnlijk al vanaf jongs af aan hoort, zeker wanneer je een film kijkt waarin de hoofdrolspelers elkaar het ja-woord geven. De betekenis voor dit korte gedicht is dat de bruid van elke ‘something’ iets draagt op haar grote dag. Binnen het gezegde wordt onderscheid gemaakt in vier elementen, maar hoe weet je nou precies wat voor kledingstuk of accessoires onder welk element valt? In onderstaande blog nemen we je graag mee in de uitleg van dit gedichtje! 

 

Something old

Voor het element ‘something old’, draagt de bruid meestal een mooi sieraad of accessoire van haar ouders of grootouders. Dit kan een ketting zijn die de bruid bijvoorbeeld op haar 21e van haar ouders heeft gekregen, maar het kan ook juist een haarspeld van een overleden grootmoeder zijn. ‘Something old’ verwijst naar het leven dat jij achter je laat nadat je in het huwelijksbootje bent gestapt! 

 

Something new

Meer tegenovergesteld dan old, bestaat er eigenlijk niet. Om als perfect geklede bruid op de bruiloft te verschijnen, slaat ‘something new’ uiteraard op een nieuw voorwerp, accessoires, sieraad of kledingstuk. Dit wijst op het nieuwe leven dat je samen met jouw kersverse man of vrouw gaat beginnen. Het ‘something new’ verwerken in de outfit op jouw grote dag is iets simpeler dan de andere elementen. De ring, de jurk, of de prachtige pumps zijn allemaal voorbeelden van ‘something new’! Tip: kijk voor mooie bruidsjurken in het westen van het land, vooral even bij Trouwjurken Rotterdam

 

Something borrowed

Borrowed staat voor geleend, en dat is dan ook precies wat dit derde element inhoudt. ‘Something borrowed’ staat voor de vrienden en familie die je om je heen hebt verzameld tijdens jouw leven en die natuurlijk op jouw grote dag aanwezig zijn. Voor dit derde element, kan je een accessoire of kledingstuk van één van je zussen, ouders of vriendinnen lenen. Misschien droeg jouw zus wel een geleende ketting van jouw moeder tijdens de bruiloft en zou jij dat ook graag willen, of heb je nog nooit een mooiere paar hakken gezien dan die van jouw beste vriendin! 

 

Something blue

Het element spreek voor zich. Toch is het vaak lastig om de blauwe tinten van ‘something blue’ te verwerken in je trouwoutfit. Voor inspiratie kan je natuurlijk altijd kijken op internet, of op websites als Bruidsmodeoutlet.nl. Voor de blauwe tint op jouw grote dag, kan je bijvoorbeeld een bruidsboeket met blauwe bloemen kopen, een ring met blauwe steen of een haarspeld met blauwe accenten! 

 

https://bruidsmodeoutlet.com/